Nieuws

19
aug

Hoe staan we er financieel voor?

Ofwel: is ons fonds gezond? Dat ziet u aan onze dekkingsgraad. Die geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen, nu én later, te betalen. Is de dekkingsgraad 100%? Dan hebben we precies 1 euro in kas voor elke euro pensioen die we moeten betalen.

Buffer

Maar we hebben ook een buffer nodig. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe groter die buffer is. De Nederlandsche Bank schrijft voor dat onze dekkingsgraad minstens 112,6% moet zijn. Eind juni 2020 was onze beleidsdekkingsgraad (het gemiddelde van alle dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden) 112,8%. We zitten nu dus nét boven de vereiste dekkingsgraad. Zo hebben we een kleine reserve om tegenvallers op te vangen.

Toekomst

Door de coronacrisis zijn de koersen van aandelen wereldwijd flink gekelderd, vooral in maart. Gelukkig zijn de koersen daarna weer wat opgekrabbeld. We gaan ervan uit dat de markt zich nog verder herstelt. De termijn waarop is natuurlijk ook afhankelijk van hoelang het coronavirus aanhoudt.

U kunt op ons rekenen

We houden de ontwikkeling van de economie en de dekkingsgraad goed in de gaten. Natuurlijk zorgen we er in ieder geval voor dat de uitbetaling van pensioenen en de premie-inning blijven doorgaan. En we blijven zorgvuldig voor u beleggen. U kunt op ons rekenen.


Benieuwd hoe het gaat met onze dekkingsgraad? Dat leest u hier.